Продукти:
• 500 г гъби
• 300 г спанак
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 3 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• сол, смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязания на ситно лук и нарязаните на ситно скилидки чесън задушаваме в 2 с.л. олио. Прибавяме изчистения, измит и подсушен ориз. Пържим, докато оризът стане стъклен.
Добавяме нарязаните на парченца гъби и нарязания на тънки ивички спанак. Задушаваме сместа на умерен огън, като бъркаме от време на време.
Наливаме 4 ч.ч. топла вода и отначало на умерен, а след това на тих огън варим общо двайсетина минути. Накрая овкусяваме със сол и смлян черен пипер.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...