Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• 2 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 3-4 яйца
• половин лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме гъбите с вряла вода и оставяме да киснат, докато водата изстине. Сваряваме ги в чиста подсолена вода. Отцеждаме, разпределяме в чинии за сервиране и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Запържваме брашното в разтопеното масло. Щом се позачерви, разреждаме с 2 ч.ч. вода, посоляваме и пускаме парченца от лимона. Сваляме соса от огъня и постепенно прибавяме яйцата, като непрекъснато бъркаме. Заливаме гъбите с готовия сос.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...