Кулинарни рецепти » Каша от праз

 Каша от праз

Продукти: (за 4 порции)

• 3-4 стръка праз (бялата част)
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. вегета
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. зелев сок
• 2-3 ч.ч. топла вода

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и го запържваме в 2 с.л. олио. Щом помекне, наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме, докато се изпари водата.

Сипваме останалото олио и отново запържваме, като поръсваме една след друга подправките. Наливаме зелевия сок и останалата топла вода и варим 30 мин на умерен огън.

Накрая сипваме брашното, размито в малко вода, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало