Кулинарни рецепти » Лозови сарми с извара

 Лозови сарми с извара

Продукти: (за 5-6 порции)

• 30-40 пресни лозови листа
• 1 ч.ч. ориз
• 150 г извара
• 2 връзки зелен лук
• 2 яйца
• 1 к.ч. олио
• 1-2 люти чушлета
• черен и червен пипер
• магданоз, копър
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре лозовите листа в хладка вода и ги заливаме с 3 ч.ч. кипяща подсолена вода. Оставяме ги да престоят 5 мин. С водата, след което ги отцеждаме, а водата запазваме.

Нарязваме лука на ситно заедно с перата и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме почистения и измит ориз. Задушаваме още 4-5 мин и отстраняваме от огъня.

Поръсваме със ситно нарязаните, магданоз, копър, джоджен и люти чушлета /по желание/. Подправяме на вкус със сол, черен и червен пипер и оставяме оризът да изстине.

Разбиваме изварата с яйцата и я прибавяме към охладения ориз. С получената смес завиваме в лозовите листа стегнати сарми.

Нареждаме сармите в тенджера, заливаме ги с водата, в която сме попарили лозовите листа, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало