Кулинарни рецепти » Задушено зеле

 Задушено зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голяма зелка
• 4-5 моркова
• 4-5 домата
• 1 пакетче краве масло
• 3 с.л. олио
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето и го смесваме с настърганите моркови. Добавяме олиото, половината масло и малко вода и задушаваме.

Щом зелето и морковите омекнат, прибавяме обелените и едро нарязани домати, поръсваме с чубрица и черен пипер, посоляме и продължаваме да задушаваме.

След като отстраним от огъня, заливаме с останалото масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало