Кулинарни рецепти » Праз с целина

 Праз с целина

Продукти: (за 5 порции)

• 5-6 тънки стръка праз
• 2 глави целина
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на парчета с дължина 5-6 см. Обелваме целината и я нарязваме на филийки.

Нареждаме праза и целината в тенджера и ги заливаме с олиото и 2 ч.ч. вряща вода. Посоляваме на вкус и варим на тих огън.

Когато зеленчуците почти се сварят прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и препеченото брашното, което сме размили в малко хладка вода. Оставяме ястието да поври още 10 мин, отстраняваме от огъня и го подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало