Продукти:
• 200 г леща
• 100 г кокосово брашно
• 4 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 ч.л. настърган корен от джинджифил
• 1 ч.л. куркума
• 1 ч.л. кориандър
• 1 щипка кардамон
• кората и сокът на 1 лимон
• 1 корен магданоз
• ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме с малко вода кокосовото брашно и го сваряваме. Пасираме го на гладък сос и добавяме наситнения лук, скилидките чесън, изчистената и измита леща. Заливаме с подсолена вода и сваряваме.
Десетина минути преди да се свари лещата прибавяме обеления и нарязан магданозен корен, куркумата, джинджифила, настърганата лимонова кора, кардамона и кориандъра. Доваряваме на умерен огън.
Подправяме готовото ястие с лимонов сок и го сервираме топло, наръсено със ситен магданоз.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...