Продукти: (за 5 порции)
• 1 малка зелка
• 2-3 пиперки
• 4-5 домата
• 500 г картофи
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, листа от целина, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката на ивички, посоляваме и стриваме с ръце. Поръсваме червения пипер и прибавяме нарязаните на ситно пиперки и половината от доматите. Разбъркваме добре сместа.
Обелваме и нарязваме картофите на резенчета.
В тенджера нареждаме последователно пластове от зелева смес и картофи, като последният пласт трябва да е от зелева смес. Най-отгоре разстиламе останалите нарязани домати, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и листа от целина, заливаме с олиото и 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и задушаваме на тих огън.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...