Продукти: (за 5 порции)
• 1 малка зелка
• 2-3 пиперки
• 4-5 домата
• 500 г картофи
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, листа от целина, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката на ивички, посоляваме и стриваме с ръце. Поръсваме червения пипер и прибавяме нарязаните на ситно пиперки и половината от доматите. Разбъркваме добре сместа.
Обелваме и нарязваме картофите на резенчета.
В тенджера нареждаме последователно пластове от зелева смес и картофи, като последният пласт трябва да е от зелева смес. Най-отгоре разстиламе останалите нарязани домати, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и листа от целина, заливаме с олиото и 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и задушаваме на тих огън.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...