Продукти: (за 5 порции)
• 1 малка зелка
• 2-3 пиперки
• 4-5 домата
• 500 г картофи
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, листа от целина, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката на ивички, посоляваме и стриваме с ръце. Поръсваме червения пипер и прибавяме нарязаните на ситно пиперки и половината от доматите. Разбъркваме добре сместа.
Обелваме и нарязваме картофите на резенчета.
В тенджера нареждаме последователно пластове от зелева смес и картофи, като последният пласт трябва да е от зелева смес. Най-отгоре разстиламе останалите нарязани домати, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и листа от целина, заливаме с олиото и 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и задушаваме на тих огън.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...