Продукти: (за 6 порции)
• 1 ч.ч. суха коприва
• 1 глава лук
• 3 сухи червени чушки
• 2 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. стрита чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме чушките със студена вода и ги оставяме да киснат 2 часа.
Кипваме 1 л подсолена вода и пускаме в нея сухата коприва. Прибавяме чушките и ситно нарязания лук. Когато чушките се сварят, обелваме ги, нарязваме ги на ситно и ги връщаме при копривата.
Запържваме в олиото леко препеченото брашно. Когато запръжката порозовее, сипваме 3-4 с.л. от копривата и разбъркваме. Сипваме запръжката в ястието, захлупваме и варим 10 мин на тих огън.
Малко преди да отстраним от огъня слагаме чубрицата и разбитите яйца, а веднага след като отстраним от огъня сипваме натрошеното сирене.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...