Кулинарни рецепти » Овнешко задушено

 Овнешко задушено

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг овнешко месо от плешката
• 1 чаена чаша червено вино
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 5-6 скилидки чесън
• 1 кафена чаша олио
• 1 дафинов лист
• половин връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца и го мариноваме в червеното вино и нарязаните лук, моркови, чесън, магданоз и дафиновия лист. Отгоре сипваме олио, за да не се изпарява виното. Оставяме да престои така една нощ.

Изваждаме месото от маринатата и го слагаме в огнеопорна тенджера. Прибавяме олио и чесъна, морковите и лука от маринатата. Захлупваме и варим на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало