Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг овнешко месо от плешката
• 1 чаена чаша червено вино
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 5-6 скилидки чесън
• 1 кафена чаша олио
• 1 дафинов лист
• половин връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и го мариноваме в червеното вино и нарязаните лук, моркови, чесън, магданоз и дафиновия лист. Отгоре сипваме олио, за да не се изпарява виното. Оставяме да престои така една нощ.
Изваждаме месото от маринатата и го слагаме в огнеопорна тенджера. Прибавяме олио и чесъна, морковите и лука от маринатата. Захлупваме и варим на умерен огън.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...