Кулинарни рецепти » Руладини с черен дроб

 Руладини с черен дроб

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг говеждо месо
• 200 г черен дроб
• 50 г сланина
• 1/2 к.ч. олио
• 100 г бял хляб без кората
• 2 глави лук
• 1 яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на порции напречно на влакната. Начукваме всяка порция до 1 см дебелина, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Измиваме черния дроб, почистваме го от ципи и жили и го прекарваме през месомелачка заедно с накиснатия и изстискан хляб, сланината и половин глава лук. Добавяме яйцето, сол и черен пипер, омесваме плънката и я разпределяме върху парчетата месо, които навиваме на рула и завързваме с дебел конец.

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината и изпържваме руладините от всички страни. Прибавяме останалия лук, нарязан на едро, посоляваме, поръсваме с черен пипер, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъняи задушаваме 30 мин.

Когато готовите руладини поизстинат, изваждаме ги от тенжерата, освобождаваме ги от конците и ги нарязваме на кръгчета. Поднасяме с варени картофи и салата според сезона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало