Кулинарни рецепти » Руладини с черен дроб

 Руладини с черен дроб

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг говеждо месо
• 200 г черен дроб
• 50 г сланина
• 1/2 к.ч. олио
• 100 г бял хляб без кората
• 2 глави лук
• 1 яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на порции напречно на влакната. Начукваме всяка порция до 1 см дебелина, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Измиваме черния дроб, почистваме го от ципи и жили и го прекарваме през месомелачка заедно с накиснатия и изстискан хляб, сланината и половин глава лук. Добавяме яйцето, сол и черен пипер, омесваме плънката и я разпределяме върху парчетата месо, които навиваме на рула и завързваме с дебел конец.

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината и изпържваме руладините от всички страни. Прибавяме останалия лук, нарязан на едро, посоляваме, поръсваме с черен пипер, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъняи задушаваме 30 мин.

Когато готовите руладини поизстинат, изваждаме ги от тенжерата, освобождаваме ги от конците и ги нарязваме на кръгчета. Поднасяме с варени картофи и салата според сезона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало