Кулинарни рецепти » Заек по селски

 Заек по селски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг заешко месо
• 1 глава лук
• 6-7 скилидки чесън
• 2 домата
• 1 ч.ч. вино
• 2 ч.ч. гореща вода
• дафинови листа
• черен пипер на зърна
• бахар, сол
• мазнина за пържене
• оцет за маринатата

Начин на приготвяне:

Накисваме заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплакваме и го нарязваме на порции, които запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Добавяме ситно нарязаните лук и домати и продължаваме да пържим.

Щом лукът поомекне, наливаме виното и горещата вода, слагаме подправките и скилидките чесън и посоляваме на вкус. Захлупваме тенджерата, замазваме капака с тесто и варим на тих огън около 1 час и 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало