Кулинарни рецепти » Свинско с лук

 Свинско с лук

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинско месо /прошарено със сланина/
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• 3-4 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 к.ч. червено вино
• 500 г картофи
• кашкавал или настъргано сирене
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от несмилаемите части и го нарязваме на късчета. Отделяме част от сланината, нарязваме я на ситно, заливаме я с 1 ч.ч. вряща вода и варим 10 мин.

Нарязваме лука на ситно, стриваме го с ръце и го разделяме на 2 части. Едната половина от лука прибавяме към сланината. Върху сланината нареждаме месото, а отгоре покриваме с останалия лук.

Варим ястието 15-20 мин на умерен огън без да разбъркваме. Поръсваме с червения пипер и 2-3 с.л. гореща вода, подправяме с черния пипер, дафиновия лист и виното и оставяме ястието да ври на тих огън, докато се свари месото.

Нарязваме картофите на кубчета, сваряваме ги в малко количество подсолена вода, отцеждаме ги и ги поръсваме със смес от сол и ким.

Размиваме брашното в отцедената отвара и заливаме с нея месото. След това кипваме ястието, разбъркваме го внимателно и го оставяме да ври още десетина минути на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало