Кулинарни рецепти » Свинско с лук

 Свинско с лук

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинско месо /прошарено със сланина/
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• 3-4 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 к.ч. червено вино
• 500 г картофи
• кашкавал или настъргано сирене
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от несмилаемите части и го нарязваме на късчета. Отделяме част от сланината, нарязваме я на ситно, заливаме я с 1 ч.ч. вряща вода и варим 10 мин.

Нарязваме лука на ситно, стриваме го с ръце и го разделяме на 2 части. Едната половина от лука прибавяме към сланината. Върху сланината нареждаме месото, а отгоре покриваме с останалия лук.

Варим ястието 15-20 мин на умерен огън без да разбъркваме. Поръсваме с червения пипер и 2-3 с.л. гореща вода, подправяме с черния пипер, дафиновия лист и виното и оставяме ястието да ври на тих огън, докато се свари месото.

Нарязваме картофите на кубчета, сваряваме ги в малко количество подсолена вода, отцеждаме ги и ги поръсваме със смес от сол и ким.

Размиваме брашното в отцедената отвара и заливаме с нея месото. След това кипваме ястието, разбъркваме го внимателно и го оставяме да ври още десетина минути на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало