Кулинарни рецепти » Заешко с чесън

 Заешко с чесън

Продукти:

• 1 средно голям домашен заек (около 1,5 кг)
• 3 с.л. свинска мас
• 2 с.л. масло
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 3 с.л. брашно
• 100 мл вино
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото измиваме, нарязваме на едри парчета и намазваме със сол и счукан чесън.

В тенджера сгорещяваме маста и в нея изпържваме месото от всички страни. Прибавяме лука, нарязан на ситно, и щом порозовее, доливаме половината от виното и малко вода, като добавяме и 9-10 зърна черен пипер.

Затваряме плътно съда и задушаваме заека на умерен огън.

Щом месото омекне, към него прибавяме брашното, запържено в маслото и разредено с бульона от задушаването. Наливаме останалото вино, подправяме с черен пипер и сол на вкус и оставяме да къкри още няколко минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало