Кулинарни рецепти » Заешко с чесън

 Заешко с чесън

Продукти:

• 1 средно голям домашен заек (около 1,5 кг)
• 3 с.л. свинска мас
• 2 с.л. масло
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 3 с.л. брашно
• 100 мл вино
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото измиваме, нарязваме на едри парчета и намазваме със сол и счукан чесън.

В тенджера сгорещяваме маста и в нея изпържваме месото от всички страни. Прибавяме лука, нарязан на ситно, и щом порозовее, доливаме половината от виното и малко вода, като добавяме и 9-10 зърна черен пипер.

Затваряме плътно съда и задушаваме заека на умерен огън.

Щом месото омекне, към него прибавяме брашното, запържено в маслото и разредено с бульона от задушаването. Наливаме останалото вино, подправяме с черен пипер и сол на вкус и оставяме да къкри още няколко минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало