Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г жито
• 1 кг телешки флейки
• 125 г краве масло
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измитото и нарязано на парчета месо варим на бавен огън около 2-3 часа заедно с житото. След като месото се свари, го изваждаме и го разкъсваме на конци.
Прецеждаме житото и заедно с месото го разбиваме с миксер. Посоляваме и го разпределяме в чиниите за сервиране.
Правим вдлъбнатинка в сместа, която запълваме с препържено с червен пипер масло.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...