Кулинарни рецепти » Сърнешко рагу с хвойнова сметана

 Сърнешко рагу с хвойнова сметана

Продукти: (за 6 порции)

• 1300 г обезкостено сърнешко рагу
• 2 глави лук
• 1 ч.л. зърна бял пипер
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна карамфил
• 1 л червено вино
• 3-4 с.л. олио
• 10 зърна от хвойна
• 250 г сметана
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистеното от ципата и сухожилията месо нарязваме на малки парченца. Наситняваме ароматните треви. Обелваме лука и ги нарязваме на четвъртинки.

Слагаме месото, лука и тревите в дълбока купа, прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и карамфил и заливаме с виното. Захлупваме и оставяме 1 нощ в хладилника.

Изваждаме месото от маринатата и го подсушаваме. Сгорещяваме мазнината и пържим хапките до поруменяване. Прецеждаме маринатата и го заливаме. Поръсваме със сол и черен пипер.

Счукваме зърната хвойна в хаванче и наръсваме рагуто. Захлупваме и задушаваме 1 час на бавен котлон. Прибавяме разбитата сметана и оставяме ястието да клокне с нея.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало