Кулинарни рецепти » Ризото с грах

 Ризото с грах

Продукти: (за 4 порции)

• 60 г краве масло
• 1 голяма глава лук
• 2 скилидки чесън
• 100 г шунка
• 1 ч. ч. ориз
• 400 г необелен пресен грах
• 400 мл телешки бульон от кубче
• 120 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и чесъна и ги нарязваме ситно. Нарязваме шунката на парченца.

В дълбок тиган разтопяваме маслото и запържваме в него за няколко минути лука и шунката. Добавяме чесъна и пържим още 1 минута.

Сипваме ориза и граха, предварително сварен в подсолена вода, и бъркаме енергично 2 минути. Наливаме 1/3 бульона и варим 4-5 минути. Доливаме останалия бульон и поръсваме с черен пипер и сол.

Варим ризото още 15 минути, похлупено с капак. Накрая поръсваме с кашкавала и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало