Кулинарни рецепти » Карфиол в доматен сос

 Карфиол в доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 2 средно големи глави карфиол
• 4-5 домата
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2 равни с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички, които варим във вряща подсолена вода, докато омекнат. Изваждаме ги и ги нареждаме в чиния.

Обелваме доматите за соса, нарязваме ги на дребно, посоляваме на вкус, прибавяме скилидките чесън, ситно нарязания лук и малко чубрица и задушаваме.

Запържваме брашното в сгорещеното олио. Когато доматите омекнат, претриваме ги през цедка и ги прибавяме към брашното. Оставяме соса да поври 5-6 мин и след това поливаме с него карфиола.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало