Кулинарни рецепти » Зеленчуци по кантонски

 Зеленчуци по кантонски

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г печурки
• 3-4 моркова
• 2-3 глави лук
• 3-4 домата
• 2 чушки
• 2 с. л. варена царевица
• 2 с. л. олио
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• 2 с. л. соев сос
• 1 ч. л. мед (захар)
• розмарин
• лют черен пипер (по желание)
• сол, черен пипер
• счукани пържени фъстъци

Начин на приготвяне:

Нарязваме печурките на филийки, морковите - на пръчици, чушките и лука - на кръгчета. Всеки зеленчук слагаме в отделна паничка.

В тиган сгорещяваме олиото, задушаваме първо морковите и ги изваждаме в паничката. След това задушаваме лука до златисто и също го изваждаме.

Задушаваме гъбите, доматите и чушките и към тях прибавяме вече задушените зеленчуци и царевицата, заливаме с виното, соевия сос и подправките. Задушаваме още 5 минути.

Накрая поръсваме със счуканите фъстъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало