Кулинарни рецепти » Зеленчуци по кантонски

 Зеленчуци по кантонски

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г печурки
• 3-4 моркова
• 2-3 глави лук
• 3-4 домата
• 2 чушки
• 2 с. л. варена царевица
• 2 с. л. олио
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• 2 с. л. соев сос
• 1 ч. л. мед (захар)
• розмарин
• лют черен пипер (по желание)
• сол, черен пипер
• счукани пържени фъстъци

Начин на приготвяне:

Нарязваме печурките на филийки, морковите - на пръчици, чушките и лука - на кръгчета. Всеки зеленчук слагаме в отделна паничка.

В тиган сгорещяваме олиото, задушаваме първо морковите и ги изваждаме в паничката. След това задушаваме лука до златисто и също го изваждаме.

Задушаваме гъбите, доматите и чушките и към тях прибавяме вече задушените зеленчуци и царевицата, заливаме с виното, соевия сос и подправките. Задушаваме още 5 минути.

Накрая поръсваме със счуканите фъстъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало