Кулинарни рецепти » Зрял фасул по бретански

 Зрял фасул по бретански
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 1/2 ч.ч. месен бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. Изплакваме, сваряваме го в 4-5 ч.ч. подсолена вода и отцеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Заливаме с виното и месния бульон, посоляваме и прибавяме фасула. Поръсваме със ситно нарязания магданоз и малко черен пипер и оставяме да къкри 10 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало