Продукти:
• 1 зелка
• 60 г ориз
• 100 г мазнина
• 50 г сухар
• 2-3 червени домата
• 1/2 ч. л. червен пипер
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 патладжан
• 200 г картофи
• 1 глава стар лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пържим лука, нарязан на дребно. Слагаме нарязаните моркови и целина, а след като се позадушат прибавяме нарязаните патладжан и картофи. Пържим, докато омекнат. Прибавяме подправките и червените домати, нарязани на ситно.
Пълним зелката с приготвения фарш, като внимателно я подреждаме в малък съд. Заливаме с доматен сос и вода и оставяме да ври със затворен капак.
Изваждаме зелката, когато се задуши напълно, режем я на порции и сервираме с масло и препържен сухар.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...