Кулинарни рецепти » Картофи с гъбено рагу

 Картофи с гъбено рагу

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг картофи
• 750 г печурки
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 зърна карамфил
• 8 зърна черен пипер
• 3 с.л. краве масло
• 4 с.л. сухо бяло вино
• 125 мл сметана
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на пръчици. Нарязваме гъбите на филийки и ги поръсваме с лимоновия сок. Лука и чесъна нарязваме на ситно, а подправките счукваме в хаванче.

На умерен котлон стопяваме 1 с.л. масло и задушаваме в него нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавяме гъбите, засилваме котлона и пържим, докато поруменеят.

Наливаме виното и разбитата сметана, отново намаляваме котлона, прибавяме счуканите подправки и възвираме сместа. Оставяме върху изключения топъл котлон.

Загряваме друг котлон и в останалото масло изпържваме картофите. Посоляваме, наръсваме с копъра и заливаме с гъбеното рагу.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало