Продукти: (за 6 порции)
• 1,2 кг тиква
• 1 малка глава лук
• 1 връзка копър
• 50 г краве масло
• 7 с.л. брашно
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. червен пипер
• 1 нарязана пиперка
• 2-3 с.л. оцет
• 1 ч.ч. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я почистваме от семенната част. Настъргваме я на едро ренде, посоляваме и оставяме да престои 20-30 мин, след което отцеждаме.
Разтопяваме маслото и леко запържваме брашното. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън и също ги запържваме. Слагаме наситнения копър и червения пипер, доливаме малко вода и прибавяме чушката и тиквата.
След 15 мин, когато зеленчуците са почти сварени, сипваме оцета. Варим 4-5 мин, добавяме сметаната и оставяме ястието на огъня още 2-3 мин.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...