Продукти: (за 1 порция)
• 3-4 с.л. овесени ядки, сметана
• 1 връзка корени за супа
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме корените за супа в малко вода.
Кипваме овесените ядки в малко вода, към която сме прибавили 1 щипка сол и 1 ч.л. от отварата от корените. Варим съвсем малко, докато овесените ядки понабъбнат.
Изсипваме кашата в затоплена чиния. Заливаме със сметана и посипваме със захар.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...