Кулинарни рецепти » Холандско фондю

 Холандско фондю

Продукти:

• 500 г настъргано сирене гауди
• 300 мл бира
• 1 равна с.л. царевично брашно
• 1 скилидка чесън
• масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме с масло огнеупорен съд, поставяме сиренето и бирата и загряваме постепенно, докато сиренето се разтопи. Прибавяме счукания чесън, черния пипер, брашното, размито в 1 с.л. бира и бъркаме до сгъстяване.

Поддържаме фондюто топло върху спиртник, който поставяме в средата на масата, така че всеки да може да си топи хапки, поставени на дълги вилици.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало