Продукти: (за 4 порции)
• 4 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 3-4 чушки от сурова туршия
• 2-3 домата от консерва
• сол
Начин на приготвяне:
На тих огън в сух тиган препичаме брашното, като бъркаме с дървена лъжица. Прибавяме олиото и запържваме брашното, докато се зачерви.
Нарязваме чушките ги на дребно и ги слагаме при брашното. Добавяме обелените и настъргани домати.
Варим кашата на тих огън, докато се сгъсти и стане гладка. От време на време разбъркваме с лъжицата. Накрая посоляваме и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...