Продукти: (за 5 порции)
• 750 г картофи
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме едрите, а дребните оставяме цели. Сваряваме ги в подсолена вода, в която сме сложили цели стръкчета копър, и след това ги отцеждаме.
Запържваме брашното в сгорещеното олио. Наливаме прясното мляко и част от водата, в която сме варили картофите, колкото да получим рядък сос.
Оставяме соса да възври и заливаме с него картофите. Посоляваме и варим 5-6 мин на тих огън. При поднасяне поръсваме с черен пипер или ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...