Продукти: (за 4 порции)
• 100 г черен зрял фасул
• 100 г нахут
• 1 тиквичка
• 1 чушка
• 1 по-голяма глава лук
• 5-6 скилидки чесън
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1 к.л. куркума
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба и нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и ги изсипваме във вряща подсолена вода. Подправяме с куркума и варим на слаб огън. Щом поомекнат, прибавяме обелената и ситно нарязана тиквичка и варим още 30 мин.
В сгорещеното масло запържваме ситно нарязания лук, счукания лук и кимиона. Щом станат златисти прибавяме ситно нарязаните чушки и червения пипер. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Заливаме ястието с приготвената запръжка и поднасяме.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...