Кулинарни рецепти » Яхния от зрял фасул и нахут

 Яхния от зрял фасул и нахут

Продукти: (за 4 порции)

• 100 г черен зрял фасул
• 100 г нахут
• 1 тиквичка
• 1 чушка
• 1 по-голяма глава лук
• 5-6 скилидки чесън
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1 к.л. куркума
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба и нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и ги изсипваме във вряща подсолена вода. Подправяме с куркума и варим на слаб огън. Щом поомекнат, прибавяме обелената и ситно нарязана тиквичка и варим още 30 мин.

В сгорещеното масло запържваме ситно нарязания лук, счукания лук и кимиона. Щом станат златисти прибавяме ситно нарязаните чушки и червения пипер. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Заливаме ястието с приготвената запръжка и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало