Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг спанак
• 500 г картофи
• 2 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 50 г брашно
• 50 г кашкавал /или сирене/
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме спанака в малко вода и го оставяме да изстине. Сваряваме картофите, обелваме ги и като изстинат ги настъргваме на ситно ренде.
Нарязваме спанака на ситно и го прекарваме през месомелачка. Прибавяме картофите, яйцата и настъргания кашкавал /или сирене/. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и омесваме добре.
От полученото тесто оформяме топки, които овалваме в брашното и пускаме в кипяща подсолена вода. Кнедлите са готови, когато изплуват на повърхността на водата.
Разпределяме ги в чинии за сервиране и ги поливаме с маслото, в което сме запържили галетата.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...