Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 ч.ч. зрял фасул
• 1 средна кисела зелка
• 5-6 глави лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, черен пипер
• зелев сок, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. След това го изплакваме и го счукваме в хаванче. Слагаме го в тенджера, заливаме с 4 ч.ч. вряща вода и варим, докато набъбне.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме и поръсваме с червения пипер и стрита чубрица. Прибавяме сварения фасул и разбъркваме.
Отделяме зелевите листа, отстраняваме твърдите им части и свиваме в тях сарми от приготвената плънка. Нареждаме сармите в тенджера и ги заливаме с равни части вода и зелев сок, докато се покрият. Варим на умерен огън. Поднасяме сармите, поръсени с черен пипер.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...