Кулинарни рецепти » Зеленчуково рагу с кисело зеле

 Зеленчуково рагу с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 200-300 г кисело зеле
• 5-6 картофа
• 2 моркова
• 1 глава целина
• 150 г зелен фасул от консерва
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 3 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 с.л. ориз
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки, отцеждаме боба и го нарязваме косо на парченца с дължина 2 см. Настъргваме морковите, нарязваме лука на ситно, картофите нарязваме на едри парчета, а целината – на малки кубчета.

Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме лука, морковите и целината. Прибавяме ориза, зеления фасул, картофите, доматите и зелето. Посоляваме и заливаме с киселото мляко. Затваряме тенджерата и и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 20 мин.

Отваряме тенджерата, прибавяме разбитото яйце и разбъркваме. Поръсваме ситно нарязаните магданоз и копър, подправяме с черен пипер на вкус и кипваме ястието в отворена тенджера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало