Кулинарни рецепти » Постни сарми от лапад и джанки

 Постни сарми от лапад и джанки

Продукти: (за 4 порции)

• 1-2 връзки листа от лапад
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 20-25 зелени джанки
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лападовите листа в подсолена вода.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ориза, ситно нарязаните магданоз и джоджен, черен пипер и сол и задушаваме сместа.

След това я разпределяме върху лападовите листа и навиваме сърми. Нареждаме ги в тенджера, прибавяме джанките и заливаме с топла вода. Варим, докато омекне оризът.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало