Продукти:
• 2 ч.ч. царевично брашно
• 6 ч.ч. вода
• 1 кг спанак
• 4 смлени филета от аншоа
• 4 скилидки чесън
• 200 г сирене
• половин пакетче краве масло
• черен и червен пипер
• девесил, олио, сол
Начин на приготвяне:
Във врящата подсолена вода, като бъркаме непрекъснато, постепенно изсипваме царевичното брашно. Варим, докато кашата започне да се отделя от стените на съда (около 50 минути).
Разточваме върху плоскост с дебелина 1 см. Когато изстине, качамакът се стяга и тогава го нарязваме на квадрати (по 15 см), които запичаме на скара, докато хванат коричка.
Задушаваме нарязания на ситно спанак в малко олио заедно със счукания чесън, девесила, черния и червения пипер и смляната риба. Разстиламе сместа върху половината от квадратите и покриваме с останалите, така че да се получат сандвичи.
Сервираме като ги поливаме с разтопено масло, оцветено с червен пипер, а отгоре слагаме натрошено сирене.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...