Кулинарни рецепти » Леща с ориз

 Леща с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. леща
• 1 ч.ч. ориз
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 глава чесън
• 2 домата
• сокът от 1 лимон
• суха чубрица, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата с 5 ч.ч. подсолена студена вода и варим до полуомекване. Прибавяме ориза и нарязания чесън и продължаваме да варим, докато водата се изпари и лещата и оризът останат сухи.

В сгорещеното олио запържваме до златисто ситно нарязания лук, прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме, докато останат на мазнина.

Прибавяме запръжката към лещата, поръсваме със стрита чубрица и ситно нарязан магданоз и подправяме с лимоновия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало