Продукти:
• 250 г безсолна извара
• 4 с.л. мед
• 4 с.л. сироп от компот /вишни, ягоди, малини, касис/
• 1 ябълка
• 1 портокал
• 2 с.л. стафиди
• 2 с.л. нарязани на иглички и запечени бадемови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер изварата, меда, сиропа от компота и портокаловия сок. Прибавяме стафидите и ябълката, която предварително сме обелили и настъргали.
Оставяме крема да престои 1 час на студено, след което го разпределяме в чашите за сервиране и го украсяваме с портокалови резенчета и бадемовите “иглички”.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...