Продукти:
• 2 ч.ч. обезмаслено прясно мляко
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 ванилия
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 2 яйца
• 12 г желатин
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в студена вода. Кипваме млякото и го отстраняваме от огъня. Прибавяме захарта, ванилията, настърганата лимонова кора и 1 щипка сол. Бъркаме, докато се разтвори захарта.
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме като за застройка, като прибавяме капка по капка горещо мляко. Отделно разбиваме белтъците на твърд сняг.
Прибавяме към останалото мляко разбитите жълтъци и желатина. Когато желатинът се разтопи и сместа се поохлади, прибавяме разбитите белтъци.
Преди да желира сместа, я изсипваме във формички и я оставяме в хладилника да стегне. Гарнираме готовото желе с бишкоти.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...