Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. леща
• 1 к.ч. ориз
• 6 с.л. олио
• 2-3 картофа
• 1 връзка пресен лук
• 16-20 лозови листа
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме от вечерта лещата. На другия ден я варим в подсолена вода, докато поомекне.
Настъргваме картофите, наситняваме лука и джоджена. Смесваме всички продукти, поръсваме аромати на вкус и объркваме.
От тази плънка слагаме по 1 ч.л. във всяко лозово листо и го завиваме. Редим получените сарми в тенджерка, наливаме малко водичка и похлупваме отгоре с чиния. Варим сармите на тих огън..
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...