Кулинарни рецепти » Патладжани с доматен сос

 Патладжани с доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 3 патладжана
• 4-5 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кубчета със страна около 2 см, посоляваме и оставяме да престоят 10-15 мин, за да пуснат горчивия си сок. След това ги изстискваме и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Изваждаме изпържените патладжани и в същата мазнина пържим обелените и настъргани домати и скилидките чесън. Когато сместа заври, прибавяме патладжаните и наливаме 1 к.ч. гореща вода.

Поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз и варим на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало