Кулинарни рецепти » Патладжани с доматен сос

 Патладжани с доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 3 патладжана
• 4-5 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кубчета със страна около 2 см, посоляваме и оставяме да престоят 10-15 мин, за да пуснат горчивия си сок. След това ги изстискваме и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Изваждаме изпържените патладжани и в същата мазнина пържим обелените и настъргани домати и скилидките чесън. Когато сместа заври, прибавяме патладжаните и наливаме 1 к.ч. гореща вода.

Поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз и варим на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало