Продукти: (за 4 порции)
• 4 по-големи тиквички
• 4 яйца
• 150 г сирене
• 30 г краве масло
• черен пипер, копър, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме тиквичките и надлъжно ги разполовяваме. Внимателно издълбаваме вътрешността им и леко ги задушаваме в подсолена вода.
Смесваме яйцата с натрошеното сирене, подправяме с черен пипер и ситен копър и пълним тиквичките с тази смес.
Подреждаме ги в намаслена тавичка, посоляваме, поливаме с разтопеното масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...