Продукти: (за 3 порции)
• 2 кори за баница
• 2 стръка праз
• 3-4 картофа
• 20 маслини
• 1 с.л. настъргано сирене
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на ситно и го задушаваме до омекване с 3 с.л. олио и малко сол.
Обелваме картофите, сваряваме ги в малко подсолена вода, отцеждаме, намачкваме ги и ги смесваме със задушения праз. Прибавяме ситно нарязаните маслини, натрошеното сирене, доматеното пюре, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа добре.
Разстиламе корите върху влажна кърпа и ги наръсваме с останалото олио. Разпределяме върху тях плънката, навиваме ги на руло с помощта на кърпата и ги слагаме в намаслена форма за кекс. Намазваме ги с мазнина и печем 20 мин в силна фурна.
Изваждаме рулото от фурната, наръсваме го с малко вода, покриваме го с чиста кърпа и оставяме да престои във формата 15 мин.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....