Кулинарни рецепти » Гювеч с патладжани

 Гювеч с патладжани

Продукти:

• 2 големи патладжана
• 2-3 глави лук
• 2-3 моркова
• 4-5 домата
• 1 връзка магданоз
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2-3 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки и ги накисваме за 15 мин в подсолена и подкиселена вода. После ги отцеждаме и изплакваме.

Нарязваме останалите зеленчуци на филийки и заедно с патладжаните ги подреждаме на пластове в глинен гювеч, като тук там слагаме скилидки чесън.

Поръсваме отгоре с наситнения магданоз, посоляваме и заливаме с олиото и 1 к.ч. топла вода. Захлупваме гювеча и печем 1 час в умерена фурна.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало