Кулинарни рецепти » Гювеч с патладжани

 Гювеч с патладжани

Продукти:

• 2 големи патладжана
• 2-3 глави лук
• 2-3 моркова
• 4-5 домата
• 1 връзка магданоз
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2-3 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки и ги накисваме за 15 мин в подсолена и подкиселена вода. После ги отцеждаме и изплакваме.

Нарязваме останалите зеленчуци на филийки и заедно с патладжаните ги подреждаме на пластове в глинен гювеч, като тук там слагаме скилидки чесън.

Поръсваме отгоре с наситнения магданоз, посоляваме и заливаме с олиото и 1 к.ч. топла вода. Захлупваме гювеча и печем 1 час в умерена фурна.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало