Кулинарни рецепти » Мусака от зелен фасул и картофи

 Мусака от зелен фасул и картофи

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г зелен фасул
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2-3 с.л. олио
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз и копър
• сол, червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула и го задушаваме в олиото и малко вода.

Обелените картофи леко сваряваме в подсолена вода и ги нарязваме на филии.

Подреждаме половината в намаслена тавичка. Отгоре насипваме половината фасул и покриваме с филийки домати. Върху доматите слагаме останалия фасул и най-отгоре нареждаме картофите. Всеки пласт солим и наръсваме с червен пипер и ситно нарязани ароматни треви.

Разбиваме на кашичка брашното и яйцата, наливаме прясното мляко, посоляваме и заливаме мусаката. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало