Продукти:
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2 връзки магданоз
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета. Прибавяме ориза, нарязаните домати и наситнения магданоз. Подправяме с дафиновия лист и черния пипер, посоляваме на вкус и разбъркваме.
Прехвърляме сместа в тавичка, заливаме с гореща вода и печем ястието в умерено загрята фурна. Малко преди да извадим от фурната, заливаме с оцета, размесен със счукания чесън.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...