Кулинарни рецепти » Сладки оризови топки

 Сладки оризови топки

Продукти:

• 200-250 г ориз
• 500 мл прясно мляко
• 1 ванилия
• 4 с.л. разтопено краве масло
• 2 с.л. какао
• 1 к.ч. захар

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме ориза. Сваряваме го в прясното мляко, към което сме прибавили 3-4 с.л. захар, ванилията и половината от разтопеното масло. Разсипваме сварения ориз в чашки и го оставяме да изстине. След това обръщаме чашките в стъклени чинийки.

Приготвяме на огъня глазура от какаото, останалото масло, 2-3 с.л. захар и 1-2 с.л. прясно мляко. Заливаме оризовите топки с горещата глазура и ги поднасяме, гарнирани с пресни плодове, шоколадов крем или различни ядки.

По желание към глазурата можем да прибавим смлени орехи и бадеми. Можем също така да поръсим върху топките шоколадови или захарни пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало