Продукти:
• 1 кг кайсии
• 1 ч.ч. грис
• 3 к.ч. захар
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Измиваме и изчистваме кайсиите от костилките. Сваряваме ги в 1 л вода и ги претриваме през цедка. Към полученото пюре прибавяме гриса и 2 к.ч. захар.
Слагаме сместа на слаб огън и я бъркаме, докато заври. Отстраняваме от огъня и прибавяме жълтъците, разбити с 2 с.л. студена вода. Слагаме отново крема на огъня да заври, след това го отдръпваме и го разсипваме в подходящи купички.
Разбиваме белтъците с останалата захар и шприцоваме сместа върху изстиналия плодов крем.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...