Кулинарни рецепти » Берлински крем

 Берлински крем

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 250 г захар
• 6 жълтъка
• 12 листа желатин
• 1 л разбита сметана
• 1 ч.л ликьор по избор

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците с малко студено мляко, а останалото сваряваме със захарта. Към свареното мляко прибавяме на тънка струйка жълтъците, като непрекъснато бъркаме.

Варим десетина минути на умерен огън, след което прибавяме желатина. Щом желатинът се разтвори, отстраняваме от огъня и оставяме крема да изстине.

После прибавяме ликьора и разбъркваме. Разпределяме крема в чаши за сервиране и го оставяме 2-3 часа в хладилника.

Автор: Диана Костова

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало