Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г гъби, 3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
• зелев сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на парченца. Задушаваме ги в 2 с.л. олио и 2 с.л. вода.
Нарязваме зелката и я запържваме в останалата мазнина. Когато омекне прибавяме ориза и червения пипер.
Доливаме равни части зелев сок и вода, добавяме гъбите, посоляваме на вкус, разбъркваме и запичаме в умерена фурна. Изваждаме от фурната и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...