Кулинарни рецепти » Зимен гювеч с яйца

 Зимен гювеч с яйца

Продукти:

• 1 консерва гювеч (или замразен)
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 4-5 яйца
• 1 равна с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, поръсваме червения пипер и сипваме гювеча от консервата. Посоляваме, поръсваме с наситнен магданоз и разбъркваме.

Прехвърляме сместа в глинен съд, разстиламе отгоре натрошеното сирене и заливаме с киселото мляко, което сме разбили с брашното и яйцата. Печем в умерена фурна до зачервяване.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало