Продукти:
• 1 кг чушки
• 1/2 ч. ч. олио
• 2 средно големи глави лук
• 1 морков
• 250 г домати
• 1 ч. ч. ориз
• черен пипер, сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и моркова на дребно и ги задушаваме в мазнината заедно с нарязаните на ивички чушки. Прибавяме почистения и измит ориз и настърганите домати, посоляваме на вкус и заливаме с гореща вода.
Изсипваме в тавичка, разбъркваме внимателно и печем в умерена фурна. Поднасяме ястието поръсено с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...