Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• 2 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В загрятото олио първо запържваме, а после задушаваме ситно нарязаните лук и гъби. Когато водата се изпари, прибавяме ориза.
След като оризът се позапържи, поръсваме с червения пипер и веднага слагаме доматеното пюре, което сме размили в 1 к.ч. топла вода. Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите до средата. Разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка.
Печем в умерена фурна, докато оризът омекне. След това заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем още 15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...